Rule yourself

MOTIVATION MONDAY
Under Armour kommer igjen med en kraftfull kampanje som gir frysninger oppover ryggen. Vi delte en tidligere kampanje Under Armour hadde med Misty Copeland på bloggen i høst.

Nå har de en med svømmer Michael Phelps.
001ec92bc92b10f5bb8204

Om du ikke har sett denne videoen, så er den her!

For toppidrettsutøvere så trenger man ikke gå nærmere inn på hva slags følelser som vekkes av å se på klippene. Den treffer oss hardt. Spot on.

10 000 hours of training to glory. 10 000 hours of training to be among the elite. 

De utallige mange treningstimene. Rutinene. Dag for dag. Økt for økt. Terping for terping. Det kalles dedikasjon. Og uavhengig av hva slags idrett du holder på med, så har alle toppidrettsutøver en ting til felles, og det er nettopp denne dedikasjonen.

Du hører et tall. 10 000 timer. Men et tall sier ikke deg så mye, gjør det det? Tallet forteller deg ikke hva som ligger bak. Den får ikke frem hva som kreves på reisen til målet. Hva slags prøvelser som oppstår på veien. Det tøffeste i idretten er ikke slitne og trøtte muskler. Heller ikke blåmerker, hevelser og kutt. Det tøffeste er de psykiske prøvelsene som oppstår underveis. Som kan oppleves forskjellig fra utøver til utøver.  Men til felles handler prøvelsene om å takle motgang. Det handler om å reise seg etter man har falt. Du må fortsette dag for dag. Økt for økt, og terping for terping gjennom alle utfordringene som oppstår. Det å være tålmodig gjennom skade eller sykdomsperioder, eller når det bikker imot og selv i lengre perioder. Det å kunne forsette og ha troen på deg selv. Troen på at alt det du legger ned av arbeid, vil en dag gi deg resultatene du jobber for. Og enkelte ganger må man ta et oppkjør med seg selv. Skal jeg gi meg? Eller skal jeg jobbe hardere?

Budskapet er klart: “It´s what you do in the dark, that puts you in the light.”

Hva er det publikum ser?

I enkelte idretter ser de noen få sekunder. Få sekunder der det blir avgjort hvem som er best. I vår idrett er det 3-4 fire minutter som skal gjenspeile alt det arbeidet vi har lagt ned. Det er de minuttene vi får til å vise det vi har jobbet for. Det er få rom for feil.
show-and-rehearsal

Så når det virkelig går veien, er det egentlig vanskelig å beskrive hvor mye det betyr, fordi det ligger så mye bak det lille folk egentlig ser.  Tilsvarende når det ikke går veien, så er det vanskelig å beskrive hvor hardt det kan gå inn på oss.

Men det er derfor jeg liker denne videoen ekstra godt! For den viser dedikasjonen som ligger bak! Håper kampanjen motiverer deg til å yte det lille ekstra fremover! Ha en awesome uke, folkens :-*

-Camilla

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: